کاربرد کپسول آتش نشانی
کاربرد کپسول آتش نشانی
کاربرد کپسول آتش نشانی با توجه به نوع آن میتواند متفاوت از دیگری باشد که در ادامه قصد داریم تمامی این موارد را به صورت دقیق برای شما بیان کنیم. همانطور که به خوبی که مطلع هستید منظور از کپسول آتش نشانی همان مخزن استوانه شکل است که درون آن را با مواد مخصوص و منحصر به فرد تحت فشار پر کرده و در زمان رخ دادن آتش سوزی این امکان فراهم است تا به کمک آن آتش سوزی را مهار کرده و مانع از گسترش پیدا کردن آن شویم، اما اگر بخواهیم در رابطه با کاربرد آن مواردی را بیان کنیم باید بگوییم که با توجه به نوعی که دارند کاربرد آنها نیز مشخص خواهد شد. لازم به ذکر است بیان کنیم که در طول بازه زمانی مختلف یک سری کپسولهای آتش نشانی جدید به وجود آمده که هر یک از آنها میتواند برای مهار آتش سوزیهای مختلف قابل استفاده باشد.
در ادامه قصد داریم برای شما در رابطه با کاربرد کپسول آتش نشانی مواردی را بیان کنیم، پس دعوت میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید. این نکته را فراموش نکنید که در هنگام استفاده از کپسول آتش نشانی باید به نوع آن دقت فرمایید چراکه کاربرد هر یک از کپسولها متفاوت از دیگری است. در ادامه قصد داریم به کاربرد کپسولهای مختلف آتش نشانی اشارهای داشته باشیم.
کپسول آتش نشانی co۲
معمولاً کاربرد کپسول آتش نشانی co۲ در برخی اماکن سربسته و برای مهار آتش سوزیهای الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت، چرا که این نوع از کپسولها هادی الکتریسیته نیست و به هیچ عنوان تأثیر خاصی را روی وسایل به جا نمیگذارد. پیشنهاد میدهیم که به هیچ عنوان یا در صورت امکان از این نوع کپسولها در فضای باز استفاده نکنید، چرا که در نهایت پراکندگی گاز و کاهش اثربخشی را به دنبال دارند.
این نکته را در نظر داشته باشید که قدرت پرتاب این کپسول آتش نشانی بین ۲ الی ۴ متر میباشد پس با توجه به این موضوع لازم است تا حد ممکن به آتش نزدیک شوید و سپس از آن استفاده کنید. حداقل زمان ممکن برای استفاده و تخلیه این کپسول آتش نشانی تقریباً ۱۶ ثانیه است که اگر به طور تقریبی ۱۰ درصد از آن استفاده شده باشد. این امکان فراهم است تا به صورت مجدد آن را مورد استفاده قرار دهید معمولاً از کپسول آتش نشانی co۲ جهت خاموش کردن آتش سوزیهای نوع B و C استفاده خواهد شد.
کپسول آتش نشانی آبی ( آب و گاز)
برای تأمین کامل فشار در این نوع از کپسولها از گاز co۲ آن هم داخل یک کارتریج مخصوص استفاده میکنند. توجه داشته باشید که این مدل از کپسولهای آتش نشانی یا همان خاموشکنندهها قابل کنترل نیستند، یعنی چنانچه از آن استفاده کنید و گاز از کارتریج خارج شود دیگر به هیچ عنوان امکان استفاده مجددی وجود ندارد.
حداقل زمان در نظر گرفته شده برای تخلیه کامل حدود ۶۰ ثانیه است. معمولاً از کپسول آتش نشانی آبی برای خاموش کردن لوازم چوبی، کارتون، مبلمان، فرش و سایر موارد مشابه استفاده خواهد شد و در بیان کلی باید بگوییم این نوع کپسولها برای مهار آتش سوزی نوع A میباشد.
کپسول آتش نشانی فوم
دور این کپسولهای آتش نشانی یک نوار خردلی قرار دارد که معمولاً کاربرد آن برای خاموش کردن مایعات است. توجه داشته باشید که فوم موجود در داخل کپسول آتش نشانی روی کالاهایی مانند تجهیزات برقی یا کاغذی به هیچ عنوان اثر مطلوبی ندارد و استفاده از آن نیز به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
این نوع از کپسولهای آتش نشانی نسبت به سایر انواع مختلف نام برده شده کاربرد کمتری دارد، اما در حالت کلی میتواند بهترین نوع خاموشکننده مایعات قابل اشتعال باشد. فوم از این قابلیت برخوردار است تا در سریعترین زمان ممکن سطح مایع را بپوشاند و با مانع شدن از رسیدن اکسیژن، از گسترش آن جلوگیری کند. با توجه به نکاتی که بیان کردیم به این نتیجه خواهیم رسید این نوع از کپسول آتش نشانی برای خاموش کردن حریق نوع B مناسب است.
کپسول آتش نشانی پودری ( پودر و گاز)
کپسول آتش نشانی پودری میتواند برای انواع آتش سوزیهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد، اما بیشترین کاربرد آن جهت خاموش کردن آتش سوزی مربوط به مایعات و فلزات است.
تفاوت مهم و عمدهای که میان این کپسولها وجود دارد نوع پودری است که برای آن استفاده میشود. همانطور که میدانید این امکان فراهم است تا از این کپسول برای حریقهایی با وسعت بسیار زیاد، مایعات اشتعالزا، منشأ الکتریکی و گازهای اشتعالزا استفاده نمایید. میتوان گفت که از کپسول آتش نشانی پودری برای خاموش کردن حریق نوع A، B، C و D استفاده خواهد شد.
معرفی اجزای مختلف کپسول آتش نشانی
کپسول آتش نشانی از قسمتهای زیر تشکیل شده:
- بدنه استوانه شکل که با توجه به نوع کپسول درون آن مواد، پودر، آب و گاز co۲ تحت فشار موجود است.
- نگهدارنده مخصوص که از آن برای جابجایی کپسول استفاده خواهد شد.
- پین که آن را به صورت یک سوزن مخصوص بین اهرم و دسته قرار دادهاند.
- اهرم یا ضامن که با فشار دادن و استفاده از آن و بیرون کشیدن پین تمامی محتویات درون کپسول خارج میشود.
- دارای یک شلنگ هدایتکننده نیز میباشد که معمولاً نقش بسیار مهم و حائز اهمیتی در افزایش سرعت مواد و هدایت دقیق آن روی محل آتشسوزی به همراه دارد. البته این شلنگ در کپسول co۲ به صورت شیپور مانند است.
سخن پایانی
همانطور که ملاحظه کردید در رابطه با کاربرد کپسول آتش نشانی برای شما مطالبی را بیان کردیم و در پایان نیز باید به توضیح این موضوع بپردازیم که هرگز فراموش نکنید این کپسولها باید از مراکز معتبر و شناخته شده خریداری شوند چرا که ممکن است در صورت خرید از مراکز نامعتبر، کاربردی برای شما نداشته باشد، پس این نکته را در اولویت خود قرار دهید و در وهله دوم طرز کار کردن با آن را نیز به خوبی یاد بگیرید تا در صورت رخ دادن آتش سوزی دچار هیچ گونه مشکل جدی نشوید. از اینکه تا انتهای مقاله در رابطه با کاربرد کپسول آتش نشانی با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.