نصب جعبه آتشنشانی چگونه است؟
جعبه کپسول آتشنشانی یکی از تجهیزات مهم آتشفشانی است که برای عملیات اطفای حریق مورد استفاده قرار میگیرد. اهمیت جعبه کپسول آتشنشانی بهاندازهای است که تا زمانی که این جعبه در مراکز صنعتی، کارخانهها، کارگاهها و ساختمانهای مسکونی نصب نشود، ساختمان مربوطه از ایمنی کافی برای تکمیل کار برخوردار نیست. اگر میخواهید راهنمای جامع نصب جعبه کپسول آتشنشانی داشته باشید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع جعبه آتشنشانی
قبل از خرید و نصب جعبه آتشنشانی باید با انواع کپسول آتشنشانی آشنا شوید تا بتوانید خرید مناسبی داشته باشید. شما فقط میتوانید به جعبه آتشنشانی دسترسی داشته باشید، اما میتوانید بدنه جعبه آتش را نیز لمس کنید. لازم به ذکر است که جعبههای آتشنشانی میتوانند دارای کپسول یا بدون کپسول آتشنشانی باشند. توجه داشته باشید که کپسولهای آتشنشانی خانگی با کپسولهای آتشنشانی که در کارگاهها و کارخانهها استفاده میشوند کمی متفاوت است و کپسولهای آتشنشانی مورد استفاده در منازل معمولاً کپسولهای آتشنشانی فولادی هستند.
نحوه نصب جعبه آتشنشانی اگر مدنظر دارید علاوه بر موارد مربوط به نصب صحیح و سهولت استفاده باید استانداردهای مربوط به این کار را در نظر بگیرید. زیرا همانطور که قبلاً اشاره کردیم نصب کپسول آتشنشانی این روزها علاوه بر جنبه ایمنی جنبه اجباری نیز دارد که برای اتمام نیاز به تأیید سازمان آتشنشانی و کارشناس مربوطه خواهید داشت.
جزئیات نصب جعبه آتشنشانی مدل هوزریل به شرح زیر است: ابتدا جعبهها باید در دید عموم نصب شوند تا در هنگام آتشسوزی برای همه افراد قابلمشاهده و دسترسی باشد. دوم اینکه جعبهها باید در جایی نصب شوند که درب آنها به راحتی باز شود. باید ۱۸۰ درجه باز شود و محدودیتی برای بازکردن شلنگ و حرکت آن به چپ و راست وجود نداشته باشد. تاحدامکان در صورت وجود فضای لازم در داخل دیوارها لولهکشی و باکسها را بهصورت توکار داخل دیوار نصب کنید تا مانعی برای رفتوآمد افراد بهخصوص در تاریکی ایجاد نکند.
عملیات اطفای حریق وجود ندارد؛ زیرا شیلنگ این نوع قرقرهها از نوع پیویسی با سطح مقطع دایرهای مانند شیلنگهای آبیاری است و در صورتباز شدن قرقره از اطراف قرقره و سپس گاز به هر اندازه دلخواه و لازم قابل آبیاری است و دریچههای تأمین آب بازدارد؛ لازم به ذکر است که مدل هوزریل بین ۲ تا ۴ برابر قدرت آبیاری فشار دارد و در مراحل اولیه آتشسوزی عملیات اطفای حریق را انجام خواهد داد و همچنین قدرت تخریب در هنگام آبرسانی و اطفاء بسیار کم است.
نکات مهم در خرید جعبه آتشنشانی
- نکات مهم در انتخاب جعبه آتشنشانی که برای خرید این تجهیزات باید رعایت شود به شرح زیر است.
- طول شلنگ مورد استفاده در جعبه آتشنشانی نباید از ۲۰ متر بیشتر باشد.
- سیستم آبرسانی باید فشاری معادل ۲۲۰ پاسکال داشته باشد.
- اگر سیستم اطفای حریق ساختمان شما بهگونهای طراحی شده است که قرقره در خارج از جعبه قرار گیرد، باید از شیلنگ و قرقره آتشنشانی جداگانه در ساختمان خود استفاده کنید.
- کلیه تجهیزات مورد استفاده در جعبه اطفای حریق باید دارای مقاومت هیدرواستاتیکی ۱۲ بار بوده و آزمایشها لازم دراینخصوص بر روی آنها انجام شده است.
در نصب جعبه آتشنشانی به چه نکاتی توجه کنیم؟
- نصب جعبه آتشنشانی باید بهصورت استاندارد و شامل مراحل زیر باشد:
- درب جعبه کپسول آتشنشانی باید بهگونهای قرار گیرد که در هنگام استفاده مزاحمتی برای شما ایجاد نکند.
- در زمان نصب باید به یاد داشته باشید که فاصله مناسب جعبه آتشنشانی از کف ساختمان ۱۵۰ سانتیمتر میباشد.
- پس از نصب، شیلنگ آتشنشانی باید نرم و کاملاً باز شود.
- کپسولهای آتشنشانی باید در مکانهایی نصب شوند که قابل رویت و در دسترس همه افراد باشد.
- روی جعبه آتشنشانی باید تابلوی مخصوص نصب کنید که نشان دهد این جعبه آتشنشانی است، اندازه این تابلو باید حداقل ۱۵ سانتیمتر باشد.
ارتفاع جعبه آتش نشانی از کف
در بالا به ارتفاع جعبه کپسول آتشنشانی از کف تمام شده اشاره کردیم، اما میخواهیم با جزئیات بیشتری به این موضوع بپردازیم. در جعبههای کپسول آتشنشانی که داخل آن قرقره است، مرکز قرقره باید در ارتفاع ۱۳۰-۱۴۰ سانتیمتری از کف تمام شده باشد، اما در جعبههایی که داخل آن قرقره وجود ندارد و جعبه تجهیزات اطفای حریق است. ارتفاع جعبه آتشنشانی از کف بهاندازهای است که اگر جعبه یک درب یا دوبل افقی باشد، در ارتفاع ۱۰۰-۱۱۰ سانتیمتر از کف قرار دارد و اگر جعبه دوطبقه یا سهطبقه بدون قرقره باشد، کف قسمت بالایی جعبه باید در ارتفاع ۱۰۰-۱۱۰ سانتیمتری از سطح زمین قرار گیرد.
نکات مهم جهت نصب جعبه آتشنشانی
شیلنگ آتشنشانی مورد استفاده در جعبه آتشنشانی نباید بیش از ۲۰ متر طول داشته باشد
در هنگام خرید فایرفاکس به این نکته توجه کنید که تمامی تجهیزاتی که در جعبه آتشنشانی استفاده میشود دارای مقاومت ۱۲ هیدرواستاتیک میباشد.
دبی شیلنگ آتشنشانی مورد استفاده باید حداقل ۴۵ لیتر در دقیقه باشد
توجه داشته باشید که اگر سیستم اطفای حریق ساختمان شما بهگونهای است که قرقره در خارج از جعبه قرار دارد، باید از قرقره شلنگ آتشنشانی جداگانه استفاده کنید.
روش صحیح نصب جعبه کپسول آتشنشانی
استاندارد نصب جعبه کپسول آتشنشانی به شرح زیر است:
- برای کپسولهای آتشنشانی توکار باید قبل از نصب یک کلاف آهنی به نام ساب فریم نصب کنید و جعبه آتشنشانی را داخل آن قرار دهید و قاب کپسول آتشنشانی را با پیچ به آن ببندید.
- زمانی که قصد نصب قرقره و شلنگ را دارید، بهتر است بقیه وسایل را داخل جعبه به بیرون منتقل کنید.
- قاب فایر باکس را تا بعد از رنگآمیزی نهایی یا سفیدکاری ساختمان نمیتوانید نصب کنید و یا در صورت نصب روی آن را با سلفون بپوشانید تا با مشکل خاصی مواجه نشوید.
بررسیهای نهایی پس از نصب جعبه آتشنشانی
- درب جعبه آتشنشانی نصب شده باید کاملاً باز یا بسته باشد.
- شیلنگ آتشنشانی هنگام باز شدن باید به راحتی و روان باز شود و از این نظر مشکلی نداشته باشید.
- نشت آب در هنگام استفاده در جعبه آتشنشانی نباید بیش از ۵ لیتر در ۳ دقیقه باشد.
- شیر آتشنشانی و نازلهای چندحالته باید به راحتی تعویض یا باز و بسته شوند.
- جعبه آتشنشانی باید هر سال یا هر ۶ ماه یکبار به طور کامل تست شود تا در زمان خطر آمادگی لازم را داشته باشید.
جمع بندی
با توجه به موارد فوق میتوانید به راحتی کپسول آتشنشانی خود را نصبکرده و از عملکرد و کیفیت آن مطمئن باشید. باید به این نکته توجه کنید که نصب جعبه آتشنشانی قوانین و مقررات خاص خود را دارد و در انجام این کار باید به نکات زیادی توجه کنید. با یکدیگر متفاوت هستند و در نصب این جعبهها باید به این تفاوتها نیز توجه کنیم.